Psychologen - Therapeuten - Coaches

Ervaringen cliënten

Individuele therapie

Sietske (30 jaar): Ik heb mij bij de gesprekken heel prettig en veilig gevoeld. Ik heb geleerd dat voor mij vreemde gevoelens, niet vreemd zijn en dat ik mijn gevoelens nu ook beter onder woorden kan brengen. Het begrip wat ik kreeg, dat je kon uitleggen waar mijn gevoelens vandaan kwamen, heeft mij erg geholpen. Ook dat ik de ruimte kreeg om zelf na te denken en zelf keuzes te maken was fijn. Ik kon gewoon mijn eigen weg volgen en jij begeleidde mij daarbij. Het is fijn om te weten dat ik altijd mag terugkomen als ik dat nodig heb. 

Nadine
(23 jaar): Ik ben van mezelf niet zo’n prater, krop dingen snel op. Het ging in de gesprekken heel makkelijk om over diverse zaken te praten en ik merkte dat ik niet in een hokje werd geduwd, er werd zonder oordeel naar mij geluisterd. Het was fijn dat ik gewoon kon uitpraten en dat ik feedback kreeg die juist steunend en helpend was. Ik heb de feedback niet als kritiek of aanval ervaren. Het beviel mij gewoon heel goed.


José
(25 jaar): Ik heb de gesprekken als heel goed ervaren. Er was een klik, ik voelde me ontspannen en veilig waardoor ik veel durfde te zeggen. Ik ben blij met de tips en de handvatten.  Dit helpt me om te zien waar ik op moet letten en zorgt ervoor dat ik weet wat ik moet doen. Ook al lukt het niet altijd om de handvatten ook echt te pakken, ik weet dat ze er zijn. Het beeld van de zwarte en de witte doos (positieve en negatieve ervaringen en gedachten over mezelf) was echt een eye-opener. Ik heb het gevoel dat de echte “ik” weer naar boven is gekomen. De behandeling is elke cent meer dan waard geweest. Ik weet dat ik er nog niet ben, maar ik heb er vertrouwen in en ik heb goede hoop op de toekomst.

Henrike (34 jaar):Ik heb de gesprekken als positief ervaren. Ik zag erg op tegen het eerste gesprek, maar vond het wel fijn dat ik gelijk terecht kon. Bij de vervolg gesprekken was deze spanning weg. Ik vond het fijn om naar de gesprekken te gaan. Ik voelde me serieus genomen en vertrouwd. Ik had er ook echt iets aan. Ik merkte een positief effect van de gesprekken op mijn gevoel en werkzaamheden.

 

Annelie (26 jaar): Ik ben niet iemand die snel z'n hart lucht, maar het voelde gelijk heel vertrouwd. Ik heb goede tips gekregen in de gesprekken. De psycholoog is heel rustig en legt in begrijpelijke en makkelijke taal de dingen uit. Ze praat op een fijne manier waardoor ik ook ga praten, terwijl ik niet makkelijk over mezelf praat. Ze legt goed uit. Door de vragen die zij stelt ga ik ook dieper.

 

Erin (29 jaar): Ik vond de eerlijkheid heel fijn. Het ging niet op een manier dat ik me belachelijk gemaakt voelde, maar ik werd wel gewezen op wat anders kon. De tips die ik heb gekregen zijn me sterk bijgebleven, ik heb dingen ingezien die ik anders niet had kunnen zien.

 

Betina (44 jaar): Ik merkte dat er goed werd geluisterd, de therapeut was heel rustig en dat voelde ook veilig aan. Het gebruik van poppetjes om de groepsprocessen waar ik tegenaanloop visueel te maken heeft mij erg geholpen. Het was erg prettig om met de therapeut te praten. Het praten over wat mij bezighoudt heeft gezorgd voor ordening van mijn gedachten en heeft daarin voor mij ook als een spiegel richting mijn eigen denken en gedrag  gewerkt.Wat ook raakte is dat zij een klein zinnetje zei over het bekijken van werk, wat bij mij insloeg en wat ervoor zorgde dat ik juist heel hard aan de slag ging. Mocht ik in de komende tijd nog tegen dingen aan gaan lopen als ik weer bezig ga met werk, dan ben ik van plan om weer contact met de therapeut op te nemen om die zaken te bespreken.

 

Uma (41 jaar): Ik heb er veel aan gehad dat ik niet bang hoef te zijn voor mijn emoties. Ik durf ze nu toe te laten en te voelen. En ik merk dat het minder eng is dan ik dacht. Hierdoor kan ik de situatie beter accepteren en ben ik minder boos. Ik heb er veel aan gehad om dingen van me af te praten. Door te praten kon ik zaken ook op een rijtje zetten. Het heeft me geholpen dat ik een spiegel voorgehouden kreeg.

Relatietherapie

Maartje (33 jaar): Samen met Hans ben ik in relatietherapie geweest. De gesprekken heb ik als zeer fijn ervaren. Ik was altijd in zekere zin blij om weer naar het gesprek te gaan. Ik kon dan mijn verhaal vertellen, maar ik werd ook geconfronteerd met mijn eigen aandeel. Dat was niet altijd leuk om te horen, maar het heeft er wel voor gezorgd dat we nu nog steeds bij elkaar zijn. Toen wij het eerste gesprek kwamen, was ik de wanhoop nabij en kon ik niet meer. Ik wist alleen nog dat ik van Hans hield en hem niet kwijt wilde. Door de gesprekken heen heb ik mij gehoord gevoeld en Hans en ik leerden weer te praten met elkaar, echt te luisteren en elkaar ook emotioneel te vinden. De therapeut hielp altijd degene in het gesprek die het het meest nodig had, dat waardeer ik enorm. Er is een hele goede vertrouwensband met haar opgebouwd en ik voelde mij geaccepteerd zoals ik ben en kon alles vertellen. Ik heb veel inzicht in mezelf, in Hans en onze relatie met de patronen gekregen door de gesprekken.

Hans (33 jaar): De eerste keer dat ik samen met Maartje kwam voor relatietherapie ging ik mee voor haar. Maar al gauw merkte ik dat ik heel veel had aan de gesprekken, voor onze relatie, maar ook voor mijzelf persoonlijk. Ik vond het altijd moeilijk om te praten, om te zeggen wat ik echt vind en voel, want ik wilde Maartje daar niet mee lastigvallen of kwetsen. Ik ben daarin gegroeid en ik merk dat onze relatie daardoor ook veel beter is geworden. Ik ben echt heel blij dat ik ben gegaan en ik heb heel veel geleerd. Als het mij confronteerde dan had het tijd nodig om even te landen, maar door de goede klik met de therapeut kwam het wel altijd goed binnen en probeerde ik er iets mee te doen. De therapeut heb ik echt als onpartijdig ervaren, dat was heel erg fijn. Ook Maartje zei dat, ze voelde zich niet in een hoek gedreven, maar de therapeut koos partij voor de relatie. Als er ooit nog weer iets zou zijn, zou ik zo weer bellen om een afspraak te maken.

Daniël (47 jaar): Ik vond de gesprekken prettig. Er werd nergens een eigen mening van de therapeut op gegeven en geen oordeel. Daarbij had ze een goede helikopterview, waarbij ik de analyse in de behandelovereenkomst heel treffend vond. De therapeute opende het gesprek, gaf richting en stuurde bij en verder deden wij het samen. Dat was heel prettig om te ervaren.

Willeke (45 jaar): De gesprekken waren goed. In de gesprekken keerde ook dingen tussen ons om. Het liep zoals het moet lopen, zo zie ik dat nu en veel dingen daarin bedenk je niet van te voren. Het is heel erg fijn om te ervaren dat in de gesprekken, ik ook mijn man meer heb horen vertellen over hoe hij dingen ziet en beleeft. Daardoor ben ik ook anders naar dingen gaan kijken en heeft dit mijn gevoelens van boosheid ook ten positieve veranderd.