Psychologen - Therapeuten - Coaches

Danstherapie

Voor danstherapie hoef je niet te kunnen dansen
Zelfs als je bewegen niet fijn vindt, kan danstherapie iets voor je zijn. 

Bewust je voeten neerzetten. Lichtheid of zwaarte ervaren. Hoe gebruik je je armen, je romp, de ruimte. Op het moment dat je gaat bewegen, komen er emoties vrij. Misschien emoties die al lange tijd op slot zatendanstherapie caritasgroep

Danstherapie is een nonverbale therapie en betekent dat mensen door middel van dans en beweging komen bij hun onbewuste en voorbewuste processen om zo te komen tot een geïntegreerde persoonlijkheid. Dit kan door herbeleving en uitbeelden van processen uit het hier en nu en uit het verleden.

Wolly Touwen DanstherapieIn eenvoudige bewoordingen:
Allereerst leer je contact maken met jezelf en daarin ook met de ander. Voeten aan de grond, contact maken met jezelf, met het hier en nu en met de ander. Wie ben ik, wie ben jij? In welke ruimte bevind ik me, hoe verhoud ik me tot mezelf en de ander en tot de ruimte om mij heen? Dat is danstherapie.

Bij danstherapie beleven we gevoelens tijdens de beweging. Positieve gevoelens zoals bijvoorbeeld blij zijn. Negatieve gevoelens zoals bijvoorbeeld verdrietig zijn, boos. Maar ook onze verlangens onderzoeken we al dansend. Wat wil je, waar verlang je naar, waar droom je van?

Danstherapie, een veilige manier om te groeien en te bloeien en te worden wie je al bent

Wolly wil je hier als danstherapeut graag in begeleiden.